عند أحتراق الطعام
ارفعي( وعاء الطهى ) من على النار مباشرة واغمسيها فى ماء بارد حتى لايحمل طعم الشياط الى الأجزاء السليمة..هذا لو بقى شئ سليم..
ثم يتم نقل الطعام السليم فى وعاء آخر وتستكمل عملية النضج.
لإختبار البيكنج بودر
يمكن إضافة قليل منه إلى الماء ، فاذا أحدث فوراناً فإنه يكون صالحا اما اذا لم يحدث هذا التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته.
يمكن اضافة البيكنج بودر الى البقسماط المطحون الذى يستخدم فى تحمير البفتيك والستيك وصدور الدجاج وكذلك الاسماك
ثمرات الليمون الجافة
ثم يتم نقل الطعام السليم فى وعاء آخر وتستكمل عملية النضج.
لإختبار البيكنج بودر
يمكن إضافة قليل منه إلى الماء ، فاذا أحدث فوراناً فإنه يكون صالحا اما اذا لم يحدث هذا التفاعل فهذا دليل على انتهاء صلاحيته.
يمكن اضافة البيكنج بودر الى البقسماط المطحون الذى يستخدم فى تحمير البفتيك والستيك وصدور الدجاج وكذلك الاسماك
ثمرات الليمون الجافة
عصير الليمون
للحصول على أكبر قدر من عصير الليمون الطازج . يوضع في ماء دافىء قبل استعماله بفترة بسيطة مع الضغط باليدين على سطح قاس ثم يعصر بعد ذلك . عصائر الفاكهة
يتم اضافة قليلا من الملح الى البيض عند خفقه ويمكن استخدام اللبن الزبادى بدلا من اللبن الحليب وسوف يعطى نفس النتيجة.
أو إضافة ملعقة صغيرة من المياه الغازيه
أو إضافة ملعقة صغيرة من المياه الغازيه
( السفن اب )
الى الكيكة أو البان كيك يساعد على ان تكون العجينة تبدو هشة بصورة افضل .
لتسهيل نزع قشر البطاطس
لتسهيل نزع قشر البطاطس
المسلوقة ، يتم وضعها فى ماء بارد بعد النضج مباشرة .
أفضل طرق تقشيرالبصل
وضعه في الفريزر لمدة نصف ساعة . او يوضع في قدر فيه ماء قبل تنظيفه لمدة نصف ساعة وكذلك حتى لاتدمع عيناك عند تقطيعه .
للتخلص من رائحة الثوم والبصل
للتخلص من رائحة الثوم والبصل
من يديك القيام " بفرك " اليدين باليمون . ومن الفم بتناول عيدان البقدونس الاخضر .
افضل طريقة لشوى اللحوم والاسماك
يتم وضع صينية بها ماء مغلى أسفل الشواية لأن ذلك يساعد على امتصاص الدخان المتصاعد من الشىء بدلا من انتشاره بالمطبخ ، كما أن نثر قليلا من الملح فى الصينية الموجودة اسفل الشواية يساعد على عدم احتراق المادة الدهنية الناجمه عن عملية الشى ، ولإختصار وقت عملية الشى يمكن شق اللحوم بسكين حاد بخط مائل .
للحد من رائحة قلى الاسماك
للحد من رائحة قلى الاسماك غير المحببة والتى تملأ
ارجاء المطبخ يتم اضافة قليل من الخل أو عصير الليمون الى زيت القلى كما أن اضافة قليلا من قشر الليمون الطازج للزيت يعطى للسمك مذاقا وطعما جميلا
.
للحفاظ على لمعان الفضة
للحفاظ على لمعان الفضة
ضعى أصبعا من الطباشير فى درج الفضية مع الملاعق والشوك والسكاكين ، اذ انه يساعد على تشرب الرطوبة . لتخفيف رائحة السمك
عند قليه توضع قطعة فحم غير مشتعلة على الفرن بجانب المقلاة . مع تغطية المقلاة وفتح مروحة الشفط والنوافذ معا.
لتجنب تطاير زيت القلي
أضيفي رشة ملح على الزيت
للحفاظ على الكبة متماسكة عند القلي
لتجنب تطاير زيت القلي
أضيفي رشة ملح على الزيت
للحفاظ على الكبة متماسكة عند القلي
أضيفي ملعقة من نشا الذرة إلى الزيت واقليها مجمدة
الشوربة الباهتة
للتخلص من ذلك يتم وضع ملعقة سكر مع ملعقة ماء فى اناء صغير ويرفع على النار حتى يتبخر الماء ويصبح لون السكر بنيا ثم يضاف هذا المزيج الى الشوربة أو وضع قليلا من القهوة (وهذا لن يؤثرعلى طعم الشوربة بل سيجعل طعمها الـذ).
لتماسك الملوخية والشوربة
أضيفي قليلا من النشا ..(نشاء الذرة أو دقيق )
شوربة الخضار
يضاف اليها الدقيق المحمر بالزبدة الذى يعطيها طعما رائعا ، ويتم اضافته رويدا رويدا وعلى مهل وليس دفعة واحدة حتى لايتعجن داخلها واثناء الاضافة استمرى فى تحريك الشوربة . للحفاظ على الزبدة
لا يتم ترك العلبة الخاصة بحفظ الزبدة فى الثلاجه بدون غطاء لأن الدهون سوف تتحد مع الاوكسجين الموجود بالهواء ، ويترتب على ذلك أن الزبدة ستصبح كريهة المذاق بسبب فسادها .
لكسر حدة التوابل بالطعام
فى حالة زيادة التوابل بالطعام ، بكسر حدته بإضافة ملعقة من اللبن الزبادى.
لتخفيف حدة البصل
هناك بعض الانواع من البصل التى يكون طعمها لاذع ، ولتخفيف هذا الطعم عند تناوله بمفرده يتم وضع شرائح البصل فى قليل من الماء البارد المضاف اليه الخل والافضل خل التفاح ، فأن ذلك يعطيه طعما طيبا .
عند سلق البطاطس
يضاف بعض قطرات من عصير الليمون فى منتصف مدة سلق البطاطس حتى تكتسب اللون الابيض . وعند هرسها يتم ذلك وهى ساخنة لأنه اذا تركت حتى تبرد فأنها ستصبح مطاطة ولزجة وثقيلة القوام.
للحفاظ على البيض عند السلق
ينصح بعدم فتح باب الفرن على فترات متقاربة ، لأن هذه الطريقة تؤدى الى تسرب الحرارة المختزنة مما يؤثر على سرعة نضج الطعام . ويلاحظ هذا عند اعداد الكيكة فأن الكيكة تهبط بدرجة كبيرة اذا ماتسرب الهواء الى داخل الفرن.
لطرد النمل
يتم وضع أصيص الزرع ..المزروع بها نباتات النعناع أو الريحان فأن الروائح الذكية المنبعثة من تلك النباتات تطرد الذباب.
أفضل طرق طرد الحشرات
تعتبر مادة النشادر من افضل المواد الطاردة للحشرات المنزلية ، ويمكن الاستعانه بها بنثرها فى ارجاء المطبخ وحول صندوق القمامة
للتخلص من أزعاج القطط
تتكالب القطط الضالة على صندوق القمامة ويؤدى ذلك الى تناثرها أمام باب الشقة ، وللتخلص من ازعاجها يتم وضع قليلا من مادة النشادر بالقرب من فوهة الصندوق.
أدوات المطبخ
تنظيف الواح تقطيع الطعام
الحرص على تنظيفها بالماء الساخن والصابون أمر ضرورى بعد كل استخدام مع تطهيرها بالسؤال لانها أرض خصبة لتجمع البكتيريا .
التخلص من المواد الدهنية داخل الزجاجات
بوضع كمية من الملح الخشن داخل كل زجاجة مع اضافة كوب من الماء الساخن مع رج الزجاجة جيدا ، ويتم تكرار العملية مرة اخرى مستخدمة الماء الساخن وملعقة كبيرة من الصابون الساخن ثم الانتهاء من ذلك بعملية الشطف .
للتخلص من روائح السمك فى أوانى الطهى
خلافا للمتبع فأنها تغسل جيدا بالماء البارد وليس الساخن وأستخدام بقايا القهوة فى الدعك ، وتغسل الايدى بالخل أو الليمون المخلوط بالملح ، فأن ذلك يساعد على التخلص من الرائحه الناتجة عن ذلك .
للتخلص من رائحة البهارات من المطحنة
أو رائحة البصل والثوم من المفرمة . يمكنك طحن قليلا من الخبز المحمص بها.
لتنظيف الخلاط
لتنظيف الخلاط
لتنظيف الخلاط من البيض واللبن أو أى مواد دهنية عموما ، يمكن بوضع كمية من الملح وقشر الليمون مع كوب ماء ساخن فى الخلاط ومزج هذا فى الخلاط وبعد ذلك يمكن غسله بسهوله .
للتخلص من المواد الدهنية
للتخلص من المواد الدهنية العالقة ببعض اوانى الطهى كأناء التحمير والقلى
مثلا ً، يتم دعكها بورق الجرائد
للتخلص من المواد الدهنية
للتخلص من المواد الدهنية العالقة ببعض اوانى الطهى كأناء التحمير والقلى
مثلا ً، يتم دعكها بورق الجرائد
( الخالى من الآيات القرآنية ) ،
لأن ذلك يسهل فى عملية غسيلها بدون مجهود.
أفضل طريقة للحفاظ على ملح الطعام من عدم تسرب الرطوبة اليه بوضع بضع حبات من الارز الجاف الى الملاحة الطريقة الآمنة لغسل الخضروات والفاكهة
يتم غسلها جيدا بالماء المضاف اليه الخل
أفضل طريقة للحفاظ على ملح الطعام من عدم تسرب الرطوبة اليه بوضع بضع حبات من الارز الجاف الى الملاحة الطريقة الآمنة لغسل الخضروات والفاكهة
يتم غسلها جيدا بالماء المضاف اليه الخل
( ملعقة خل لكل لتر ماء )
هذه الطريقة تقتل الميكروبات وتحتفظ بالفيتامينات
للحفاظ على لمعان أدوات المائدة
يتم جمعها ونقعها قليلا فى اناء به ماء مضاف اليه مبشور الصابون وقليلا من النشادر ،،أو يتم دعكهـا بقشـر البطاطـس النيىء ، أو النشادر ثم تشطـف وتجفف جيدا
للحفاظ على لمعان أدوات المائدة
يتم جمعها ونقعها قليلا فى اناء به ماء مضاف اليه مبشور الصابون وقليلا من النشادر ،،أو يتم دعكهـا بقشـر البطاطـس النيىء ، أو النشادر ثم تشطـف وتجفف جيدا
***********EN**********
When burning food
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Remove the cooking pot from the fire and immerse it in cold water so that it does not taste good.
The healthy food is then transferred in another container and completes the maturation process.
For the Baking Powder test
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
A little can be added to the water. If it is later, it is valid, but if this reaction does not occur, this indicates that it has expired.
The baking powder can be added to the crushed crumbs, which is used in the fermentation of puff, steak, chicken breasts and fish
Dry lemon fruits
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
If dried lemon fruits are soaked whole night in cold water to restore to the lion
Lemonade
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
to get the biggest amount of French lemonade . Apply in warm water before using it for a short period of time with hand pressure on a hard surface and then squeeze.
Fruit juices
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Do not keep a bowl or utensils without a lid because vitamin C is damaged by exposure to air.
For making a fragile cake
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
A little salt is added to the egg when it is flavored. Yogurt can be used instead of yogurt and the same result will be given.
Or add a teaspoon of gaseous water
(Ships AB)
To the cake or the pan cake helps to make the dough look brittle better.
To facilitate the peeling of potatoes
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Boiled, placed in cold water immediately after maturity.
Best peeling methods
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
And put it in the freezer for half an hour . Or put in a pot of water before cleaning it for half an hour and also so as not to tear your eyes when cutting.
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
To get rid of the smell of garlic and onions
From your hands do "rub" the palms hands. Mouth eating green parsley sticks .
The best way to roast meat is fish
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
A tray of boiling water is placed in the bottom of the grill because it helps to absorb the smoke from the dish instead of spreading it to the kitchen. A little salt spread in the tray below the grill helps to prevent the burning of the fatty matter caused by the process. Meat with a sharp knife with a slash.
To reduce the smell of fried fish
To reduce the odor of fry the unpopular fish that fill
Kitchens Add a little vinegar or lemon juice to the oil of the frying pan, and adding a little fresh lemon peel to the oil gives the fish a taste and a nice taste
.
To maintain the silver luster
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Put a finger of chalk in the silver drawer with spoons, forks and knives, as it helps to drink moisture.
To ease the smell of fish
When a small piece of charcoal is placed on the oven next to the pan. Cover with pan and open suction fan and windows together.
To avoid volatile frying oil
Add salt to the oil
To keep the cupola knit when frying
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Add a tablespoon of cornstarch to the oil and refrigerate
The soup is dim
To get rid of this, put a teaspoon of sugar with a teaspoon of water in a small pot and raise the fire until the water evaporates and the color of sugar is brown and then add the mixture to the soup or put a little coffee (this will not affect the taste of soup, but will taste it).
For consistency of mallow and soup
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Add a little starch (corn starch or flour)
vegetable soup
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
In addition to the flour, reddish butter, which gives it a wonderful taste, and added slowly and slowly and not at once so as not to knead inside and during the addition continued to move the soup.
To maintain the butter
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Do not leave the box to save butter in the refrigerator without cover because the fat will combine with the oxygen in the air, and the result is that the butter will become foul taste because of corruption.
To break the seasoning with food
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
In the case of increasing spices with food, break the limit by adding a tablespoon of yogurt.
To soften onions
There are some types of onions that taste tart, and to reduce this taste when eating alone, put onion slices in a little cold water added vinegar and better apple cider vinegar, it gives him a good taste.
When the potatoes are boiled
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Add a few drops of lemon juice in the middle of the potato until it becomes white. When crushed, it is heated because if left to cool, it will become elastic and sticky and heavy textures.
To keep eggs when boiling
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Add vinegar to boiling water, salt spoon or throw a metal spoon
To the water of boiling
When cooking with a butane oven
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
It is recommended not to open the door of the oven at frequent intervals, because this method leads to leakage of stored heat, which affects the speed of maturation of food. This is noticed when preparing the cake, the cake drops significantly if the air leaks into the oven.
To expel ants
Kitchen information 2016, important information in cooking art 2016
Mix the apple cider vinegar with a little water and sprinkle it with the ants at home
To get rid of the flies
Important information in the art of cooking 2016 The planting pot is placed .. Planted with mint or basil plants, the smart smells emitted from these plants expel flies. The best way to get rid of insects Kitchen information 2016, important information in the art of cooking 2016 Ammonia is one of the best repellents of household insects, and can be used to spread it around the kitchen and around the garbage box to get rid of the nuisance of the cat 2016 kitchen information, important information in the art of cooking 2016 Cats stray on the garbage bin and performs To scatter in front of the door of the apartment, and to get rid of nuisance is placed a little ammonia near the crater of the box. Kitchenware Cleaning the plates Cutting food to be cleaned with hot water and soap is necessary after each use with the purification by asking because it is a breeding ground for bacteria. Get rid of the fatty substances in the glass by placing a quantity of coarse salt inside each bottle with the addition of a glass of hot water with a good shake of the bottle, and the process is repeated again using hot water and a large spoon of hot soap and then finished by rinsing. To get rid of the smell of fish in the cooking utensils, unlike the follower, they wash well with cold water and not hot and use the remnants of coffee in the scrubs, and wash hands with vinegar or lemon mixed with salt, it helps to get rid of the smell resulting. To get rid of the smell of spices from the mill or the smell of onion and garlic from the mincer. You can grind a little bit of toast. To clean the blender Clean the blender from eggs, yogurt or any greasy substances. In general, you can place a quantity of salt and lemon peel with a cup of hot water in the blender and mix it in the blender and then wash it easily. To get rid of the fatty substances to get rid of the fatty substances that are stuck with some cooking utensils such as containers of frying and frying, they are fed with paper (free from Quranic verses), because it is easy to wash without effort. The best way to keep the salt of the food from not dropping moisture into it by placing a few grains of dry rice into navigation. The safe way to wash the vegetables and fruit is well washed with vinegar water (one tablespoon vinegar per liter of water). This method kills the microbes and retains the vitamins to maintain the gleam of the dishes. A little in a bowl with water added to the grated soap and a bit of ammonia, or be fed with raw potato peel, or ammonia and then rinsed and dried well
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق